RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To ukers frist for Palestina-regjering

Foto: Jacqueline Larma (AP)
Palestinernes statsministerkandidat Ahmed Qurie, bedre kjent som Abu Ala, har det travelt med å danne ny regjering, og ber om "samling i bånn", men Hamas boikotter.

–Jeg har en uke foran meg, og ifølge loven kan jeg be om en uke til, sa Qurie, da han søndag besøkte Gaza for å forsøke å samle støtte blant politiske grupper i territoriet, ifølge NTB-Reuters.

Qurie møtte representanter for 13 politiske og religiøse grupper under oppholdet, men ikke alle var villig til å drøfte en regjeringsdannelse med den palestinske statsministerkandidaten.

Hamas boikotter
En palestinsk regjering må godkjennes av Israel og USA. Det kan ikke Hamas, den største av de palestinske bevegelsene i territoriet, leve med, derfor boikottet bevegelsen møtet.

Islamsk hellig krig, den andre ytterliggående organisasjonen som har stått bak terroraksjoner mot Israel, var imidlertid representert på møtet i Gaza, trass i at den ikke vil delta i en regjering som skal arbeide for en amerikanskstøttet fredsplan.

Nekter
–Vi nekter å delta i en regjering som styres av Oslo(avtalen) eller noe annet israelsk eller amerikansk prosjekt, sa en talsmann for Islamsk hellig krig til Reuters.

Israel har likvidert 12 medlemmer av Hamas siden en palestinsk selvmordsbomber drepte 23 israelere i Jerusalem i slutten av august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere