RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ALI HAIDER (EPA)

To valg i Irak neste år

Irakerne vil få gå til valgurnene to ganger neste år. Det blir valg på grunnlovgivende forsamling i mars 2005 og på nasjonalforsamling mot slutten av året.

Det lovet fungerende utenriksminister Hoshyar Zebari torsdag.

FNs generalsekretær Kofi Annan varslet tidligere denne uken at han vil sende en gruppe eksperter til Irak for å vurdere mulighetene for å holde valg i Irak. Annans initiativ er blitt godt mottatt i Sikkerhetsrådet, selv om enkelte av rådets medlemmer er noe skeptiske.

–Først skal det holdes direkte valg på medlemmer av grunnlovsforsamlingen, og så valg på nasjonalforsamling. Vi holder fast ved denne planen, sa Zebari på en internasjonal konferanse i Bulgarias hovedstad Sofia torsdag.

Praktiske forhold gjør det umulig å holde valg før neste år, tilføyde Hoshyar Zebari som er utenrikspolitisk ansvarlig i den irakiske overgangsregjeringen. –Logistikken er rett og slett ikke til stede, mente han.

Zebari spådde torsdag også at den avsatte irakiske diktatoren Saddam Husseins lagre av masseødeleggelsesvåpen vil bli funnet før eller senere. Våpnene er svært godt skjult, men de er der, sa fungerende irakiske utenriksministeren.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere