*Nettavisen* Nyheter.

Tobakk-tyver herjer i Frankrike

Høyere priser på sigaretter har ført til en kraftig økning i antallet tyverier fra tobakksbutikker i Frankrike. Nå skal tobakksselgerne få ekstra beskyttelse.

10.11.03 14:38

I det siste har tyvene tatt i bruk metoder som stort sett har vært forbeholdt gullsmeder og urmakere. Tyvene kjører rett inn i butikkene med stjålne biler og rapper det de kan få med seg.

Sigaretter for 38 kroner
Forrige måned hevet regjeringen prisen på tobakksvarer med 20 prosent, melder Reuters. Prisen for en 20-pakning med sigaretter økte fra 3,90 euro (32 kroner) til 4,60 euro (38 kroner).

Myndighetene ertet dermed på seg landets røykere og 34.000 tobakksutsalg, som gikk til streik i protest mot beslutningen. Innehaverne av tobakkssjappene mener at de økte prisene må ta skylden for de mange innbruddene og angrepene den siste tiden.

- Alle tingene vi forutså, har skjedd. Utviklingen av et svart marked og smugling, og en økning i antallet tyverier, sier Rene Le Pape, leder av den nasjonale sammenslutningen av tobakksforretninger til avisen Le Figaro, melder Reuters.

Beskyttelse
Myndighetene tar de mange ranene alvorlig. Innenriksminister Nicolas Sarkozy vil torsdag presentere en plan for å beskytte tobakksutsalgene. Men de har ingen planer om å avlyse en planlagt økning i sigarettprisene på ytterligere 20 prosent i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.