*Nettavisen* Nyheter.

Tøff terrorlov fra Blair

Statsminister Tony Blair la i dag frem forslag til ny terrorlov. Den gir mer makt til politiet, og foreslår at mistenkte kan anholdes i opp til tre måneder uten tiltale.

12.10.05 20:23

Blair insisterer på at politiet trenger mer makt i kampen mot terror, og håper de foreslåtte nye lovene skal tre i kraft ved utgangen av året, skriver Politiken.

Uthuler borgerrettigheter
Opposisjonen har truet med å blokkere for lovforslaget i Parlamentet, fordi de mener det vil uthulle borgerrettighetene. Loven imøtekommer et krav fra politi og anklagemyndighet om å utvide den nåværende 14-dagersperioden der mistenkte kan anholdes. Dette fordi de vil ha mer tid til å avhøre mistenkte i innviklede saker. De peker på at datamaskiner og annet datamateriale er kryptert, og at terrorisme ofte krever etterforskning på tvers av landgrenser.

Overbeviser Blair
Det er den britiske statsministeren lydhør ovenfor.

- Personlig mener jeg at det er et overbevisende argument. Terrorismens særlige karakter gjør at politiet ofte må arrestere folk relativt tidlig, og derfor behøver politiet en lengre periode til å samle de nødvendige bevisene som trengs for å tiltale dem, sa Blair i Underhuset i dag, ifølge AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.