RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toget for demokrati

Sist oppdatert:
Titusenvis av mennesker demonstrerte for direkte valg i Hongkong søndag.

Mandag oppfordrer aviser i byen myndighetene til å gjennomføre reformer. De som organiserte demonstrasjonene mener 250.000 mennesker deltok. Politiet anslår 63.000, og en uavhengig telling fra universitetet i Hongkong setter tallet til mellom 81.000 og 98.000 demonstranter, melder Associated Press.

- Med en så bred og sterk støtte til en plan for fullt demokrati, hvorfor mumler myndighetene fremdeles frem unnskyldninger?, het det i en kommentarartikkel i avisen Apple Daily.

Da velgerne i Hongkong gikk til valg nylig fikk de kun velge halvparten av medlemmene i provinsens lovgivende forsamling, som har 60 medlemmer. De andre velges av interessegrupper, og en komité på 800 personer velger lederen for den tidligere britiske kolonien.

Kinesiske myndigheter har advart om at en rask utvikling i retning av demokrati kan true den politiske stabiliteten og økonomien i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere