RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tok farvel med Tommy

Sist oppdatert:
Drapet på 29 år gamle Tommy Rødningsby fra Toten er det alvorligste angrepet mot ISAF-styrken på flere måneder. I dag ble han hedret av medsoldater i Kabul.

Det var den 29 år gamle Tommy Rødningsby fra Skreia på Østre Toten som ble drept i angrepet søndag. Han ble først alvorlig såret i granatangrepet og døde senere av skadene. Soldatens pårørende er varslet.

Under en seremoni i Camp Invictia i Kabul mandag ettermiddag hedret medsoldatene den avdøde 29-åringen.

Fjernkontroll
Angrepet med denne typen granater er det første i sitt slag mot den Nato-ledede fredsstyrken i Afghanistan, ifølge generalløytnant Rick Hillier, øverstkommanderende for de fredsbevarende styrkene.

Granatene ble avfyrt på bare 30 meters avstand, men ISAF mistenker at granatene kan ha blitt avfyrt ved hjelp av fjernkontroll, melder NTB-Reuters-AFP.

Pågrepne løslatt
Kolonnen som besto av fire militære kjøretøyer. En av granatene traff den første bilen og drepte den norske soldaten, mens en annen norsk soldat ble lettere såret. To andre soldater i bilen slapp unna uten skader.

Kolonnen var på vei tilbake fra et oppdrag i Kabul til den norske leiren Camp Invicita da den ble angrepet.

To afghanere som kort tid etter angrepet ble anholdt og avhørt om angrepet av den NATO-ledede ISAF-styrken, er senere satt fri.

De to mennene skal ikke ha hatt noe med angrepet å gjøre, sier en talskvinne for de internasjonale stabiliseringsstyrkene i Afghanistan (ISAF) ifølge Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere