*Nettavisen* Nyheter.

Tok fem barn med seg i døden

Minst 17 mennesker ble drept og over 120 såret i eksplosjonen i Saudi-Arabias hovedstad lørdag kveld. Saudiarabiske myndigheter mener al-Qaida står bak drapene.

10.11.03 06:31

Tidligere er det meldt at elleve personer ble drept og 122 skadd i attentatet, men det statlige fjernsynet i landet oppjusterte tallene søndag kveld. Fem av de drepte skal være barn.

Drepte muslimer
Nordmenn i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh opplevde bombeeksplosjonen på nært hold ved midnatt, da eksplosjonen skjedde i nærheten av et boligkompleks. Norges ambassadør i Riyadh, Peter Ræder, sier folk er rystet.

– Man er nok ganske sjokkerte, fordi ramadan er en helt spesiell religiøs måned. Det er særlig forbud mot vold i denne måneden. Folk som har uttalt seg, har sagt at det er svært drøyt av angriperne å bruke akkurat denne måneden til den slags, og mot medmuslimer, sier Ræder til NRK.

Al-Qaida
Saudiarabiske myndigheter har mistanke om at aksjonistene tilhørte terrornettverket al-Qaida. Osama bin Ladens organisasjon, som antas å stå bak de blodige aksjonene mot USA 11. september 2001, har tidligere gjennomført andre angrep som ligner på aksjonen i Riyadh.

Stenger ambasade
Lørdagens eksplosjon skjedde omtrent et halvt år etter at selvmordsbombere drepte 35 mennesker, blant dem ni amerikanere, i aksjoner mot bolighus i Riyadh. Fredag meldte USAs ambassade i byen at den ville stenge fra og med lørdag på grunn av fare for terrorangrep.

USA, Canada, Storbritannia og Australia har alle advart sine statsborgere mot å reise til Saudi-Arabia, hvis det ikke er helt nødvendig for dem å dra. Regjeringen i Saudi-Arabia har vært regnet som en av de mest USA-vennlige i den arabiske verden, men landet er også kjent for sin spesielt konservative variant av islam, og som hjemlandet til terrorlederen Osama bin Laden.

Sist mandag drepte saudiarabisk politi to militante islamister i muslimenes hellige by Mekka. Politiet beslagla også rakettdrevne granater, sprengstoff og skytevåpen, som ifølge myndighetene i Riyadh trolig skulle brukes til terroraksjoner. (NTB-Reuters-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag