RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok nakenbilder på fjellet - dømt til fengsel

FOTOSESSION: Nakenbildene ble postet på internett, og skapte harme blant lokalbefolkningen. Fire av de ti turistene på bildet ble beskyldt for å ha forårsaket et kraftig jordskjelv ved å kle seg nakne på et hellig fjell.
FOTOSESSION: Nakenbildene ble postet på internett, og skapte harme blant lokalbefolkningen. Fire av de ti turistene på bildet ble beskyldt for å ha forårsaket et kraftig jordskjelv ved å kle seg nakne på et hellig fjell. Foto: Twitter
Kledde seg nakne på helllig fjell.

Fire turister som tok nakenbilder på toppen Mount Kinabalu i Malaysia har nå blitt dømt til fengsel i tre dager, for uanstendig oppførsel på offentlig sted. Hver av dem må også betale 5000 malaysiske ringgit i bot. Det vil si 10.470 norske kroner. 

De fire turistene er alle i 20-årene, og kommer fra England, Nederland og Canada.

Kledde av seg...
30. mai gikk de sammen med seks andre, opp til toppen av Kinablu-fjellet som lokalbefolkningen anser som hellig, skriver BBC.

Der oppe utfordret de hverandre til å ta av seg klærne, til tross for at guiden deres skal ha bedt dem om å la være. 

... så rammet jordskjelvet
5. juni, seks dager etter at turistene hadde tatt av seg klærne på det hellige fjellet, ble området rammet av et jordskjelv hvor 18 mennesker mistet livet.

Turistene ble beskyldt for å ha opprørt åndene på fjellet, og på den måten forårsaket skjelvet. 

Erkjente uanstendig handling
De fire turistene ble fengslet i tre dager. I dommen på tre dager fengsel, ble dagene de allerede hadde sittet i fengsel medregnet, slik at de i praksis var fri til å gå.

Alle fire sa seg skyldig i å ha «begått en uanstendig handling i det offentlige», som kan straffes med fengsel i opp til tre måneder, en bot eller begge deler. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere