Tok rumpebilde, fikk 55.000 kroner

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Et mobilfoto fra parken fikk langt mer oppmerksomhet enn mannen hadde regnet med.

13.02.09 09:36

(Fotópia): Det var i april at skuespilleren Robert Kabakoff så den lettkledde kvinnen i Central Park i New York og knipset bildet som etterhvert skulle bli svært så innbringende.

Stoppet for å ta bilde
- Jeg la merke til denne jenta som lå på magen med skjørtet dratt opp over rumpa. Så jeg stoppet sykkelen og parkerte omtrent 4,5 meter unna, sier Kabakoff til New York Daily News.

Intensjonen var å ta et slags «slice of life»-bilde. Kabakoff tok dermed frem mobilkameraet, knipset et raskt bilde og var på vei vekk da han ble stoppet av jentas venninne. Venninnen ringte så politiet, og Kabakoff ble arrestert for «ulovlig overvåkning».

Etter 18 timer i fengsel, ble han sluppet fri. Alle anklager ble siden frafalt, fordi kvinnen befant seg på offentlig sted da bildet ble tatt.

8000 dollar i erstatning
Men det sluttet ikke der. Kabakoff saksøkte nemlig politiet i etterkant. Politiet erkjente ikke skyld i saken, men han ble allikevel tilkjent en erstatning på 8000 dollar, eller rundt 55.000 kroner etter dagens kurs.

Saken har fått mye oppmerksomhet på diverse nettsteder de siste dagene, der de fleste går i forsvar for Kabakoff og er oppgitt over politiets manglende forståelse av loven, samt de mange tilfellene der fotografer blir behandlet som kriminelle eller terrorister.

Mange merkelige fotograf-saker
Slike saker blir det stadig flere av. I forrige uke ble en ganske spesiell historie kjent, der Amtrak-politiet arresterte en fotograf. Det spesielle var at han tok bilder til togselskapets egen fotokonkurranse.

I Storbritannia har forholdet mellom fotografer og politiet lenge vært spent, og i neste uke trer en ny lov i kraft som gir politiet større rettigheter til å arrestere fotografer som de syns oppfører seg mistenkelig.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.