Tokyo skalv

Foto: IJI PRESS (AFP)

Det ristet så matvarene falt ut av butikkhyllene under skjelvet i Tokyo tirsdag.

11.08.09 09:38

Et kraftig jordskjelv rammet tirsdag morgen lokal tid Tokyo og omkringliggende områder. Rystelsene var så kraftige at mat og flasker falt ut av butikkhyller, offentlig kommunikasjon måtte innstille og et atomkraftverk stengte, melder Reuters.

6,5 på Richters skala
Skjelvet hadde en styrke på 6,5 på Richters skala og hadde sitt senter rundt 150 kilometer sørvest for Tokyo. Skjelvet førte blant annet til ødeleggelser på hovedveien ut av byen i sør, og trafikken på høyhastighetstogene måtte innstille. Men det er ikke rapportert at noen er alvorlig skadd, ifølge Reuters. To reaktorer ved et kjernekraftverk i Hamaoka ble stengt for sikkerhetssjekk.

Sendte ut tsunamivarsel
Skjelvet, som ble registrert klokka 22.07 norsk tid, førte til at japanske meteorologer sendte ut tsunamivarsel for deler av stillehavskysten.

Kraftig skjelv også i Indiahavet
Noen minutter tidligere, klokka 21.55 norsk tid, ble det også registrert et kraftig skjelv i et område i Indiahavet utenfor Andamanøyene. US Geological Survey sendte ut tsunamivarsel for India, Burma, Indonesia, Thailand og Bangladesh. Dette varselet ble senere trukket tilbake. Skjelvet ble målt til 7,6 på Richters skala.

Dette skjelvet hadde sitt senter 260 kilometer nord for Port Blair på Andamanøyene og hadde en dybde på 33 kilometer, ifølge US Geological Survey (USGS).

Skjelvet skal ikke ha ført til store ødeleggelser eller personskader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.