RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv nordmenn saksøkt for pyramidesvindel i USA

Sist oppdatert:
Til sammen tolv nordmenn ble forrige uke saksøkt og kreves for rundt 13 millioner kroner i forbindelse med pyramidesvindelen Zeek Rewards, skriver Dagbladet.

Pengene er nordmennenes nettogevinst på svindelen, mener påtalemyndigheten i delstaten Nord-Carolina.

– Hvis det blir nødvendig å trekke disse for retten, vil det skje her i Charlotte, Nord-Carolina, sier bostyrer Kenneth D. Bell i advokatfirmaet McGuireWoods til Dagbladet.

Han sier videre at det kan bli nødvendig å ta ytterligere skritt i Norge, men at de håper å få de saksøkte med på en ordning tidlig i prosessen.

Det pågår nå en rettsprosess i USA for å få tilbake penger fra alle som har tjent på svindelen. Over 700 nordmenn, blant andre Svein Østvik – kjent som Charter-Svein på TV – og Ole Ivars-vokalist Tore Johansen, er blant dem som har investert i Zeek Rewards, skriver avisen.

Zeek Rewards ble stengt av det føderale tilsynet SEC i august 2012. Svindelen ble betegnet som en såkalt ponzi-svindel, en type investeringssvindel som kjennetegnes ved at potensielle investorer lokkes med eventyrlig avkastning, men der det ikke er noen reell verdiskapning i selskapet. De som tjener penger, gjør det ved å hente ut penger som kommer fra andre investorers investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere