RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etterforskere på stedet der statsadvokat Joan Kagezi ble drept. Foto: James Akena / Reuters / NTB scanpix
Etterforskere på stedet der statsadvokat Joan Kagezi ble drept. Foto: James Akena / Reuters / NTB scanpix Foto: James Akena

Tolv pågrepet etter drap på statsadvokat i Uganda

Ugandisk politi har pågrepet tolv terrormistenkte personer, blant dem en tidligere Guantanamo-fange, etter drapet på en kvinnelig statsadvokat.

Statsadvokat Joan Kagezi som drept i Ugandas hovedstad Kampala mandag sist uke. Hun var hovedaktor i rettssaken mot 13 menn som ble pågrepet etter et bombeangrep som drepte 76 mennesker i 2010.

– Vi har samarbeidet med andre etterretningsbyråer og gjennomført flere operasjoner rundt om i landet siden mandag, sier polititalsmann Fred Enanga.

Blant de pågrepne er en ugandisk mann som ble tatt til fange i Pakistan i 2002, mistenkt for å være tilknyttet al-Qaida. Mannen ble fraktet til det amerikanskledede Guantanamo-fengselet på Cuba, men han ble senere løslatt, ifølge Enanga.

Talsmannen ga ingen detaljer om de andre pågrepne, men det antas at flere av dem er ugandiske statsborgere.

Den ytterliggående somaliske islamistgruppa al-Shabaab tok på seg ansvaret for angrepet i 2010. Ingen grupper har tatt på seg ansvaret statsadvokat Kagezis dødsfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere