RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tolv pågrepet for krigsforbrytelser i Bosnia

Anklages for å ha massakrert 29 kvinner og barn i en landsby i Prijedor i 1992.

Blant de etniske serberne som er siktet for forbrytelser mot menneskeheten ved starten av krigen i Bosnia, er flere tidligere politifolk og soldater.

De pågrepne er nå i alderen 45 til 71 år. De mistenkes for å ha drept 29 bosnjakiske kvinner og barn i landsbyen Zecovi i nærheten av Prijedor vest i Bosnia i juli 1992, ifølge det statlige sikkerhetsbyrået SIPA.

Ofrene skal ha blitt voldtatt og torturert før de ble drept og gravlagt på et ukjent sted. Forbrytelsene er et ledd i et større, systematisk angrep utført mot den muslimske befolkningen i landsbyen, hvor mer enn 150 ble drept, ifølge påtalemyndigheten.

Politiet i Bosnia-Hercegovina leter etter ytterligere minst tre mistenkte i saken og kommer til å utstede internasjonale arrestordrer for disse. To andre er tidligere pågrepet og sitter i arrest. Påtalemyndigheten omtaler saken som en av de mest komplekse krigsforbrytersakene i landet.

Bosnisk-serbiske sikkerhetsstyrker kontrollerte flere konsentrasjonsleirer rundt om i Prijedor, hvor de innsatte ble utsultet, torturert og drept.

Rundt 100.000 mennesker ble drept i direkte krigshandlinger under krigen i Bosnia-Hercegovina mellom 1992 og 1995. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere