Tolv politifolk er såret i sammenstøt med demonstranter i byen Charlotte i delstaten North Carolina etter at en afroamerikaner ble drept av en svart politimann.

SISTE: Onsdag morgen norsk tid har politiet sin fulle hyre med å roe uroen i Charlotte. Ifølge Sarah-Blake Morgan, reporter for WBTV News, er rundt 1000 personer samlet ved en motorvei. Videobilder viser en politibil som blir ødelagt av rasende ungdommer og folk som kaster stein. Politiet har brukt tåregass for å spre folkemengden. Andre bilder på sosiale medier viser branner og plyndring av lastebiler på motorveien.

Se video lagt ut på nyhetsbyrået Associated Press. Demonstranter angriper politibil:

Startet tirsdag kveld

Sammenstøtet startet tirsdag kveld lokal tid etter at 43 år gamle Keith Lamont Scott, en afroamerikaner, ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen, skriver Washington Post.

Politiet hadde arrestordre på en mann og trodde det var rett person som satt i et kjøretøy på parkeringsplassen foran et leilighetskompleks. Scott, som ikke var mannen politiet lette etter, gikk ut av bilen med et skytevåpen, og satte seg deretter inn i bilen igjen, ifølge politiet.

Polititjenestemenn nærmet seg kjøretøyet, og Scott kom enda en gang ut av bilen med et våpen. Han «utgjorde en umiddelbar dødelig trussel mot polititjenestefolkene, som svarte ved å skyte ham», opplyser politiet.

Scotts datter har på Facebook Live hevdet at han var ubevæpnet og funksjonshemmet og at han satt og leste ei bok i bilen da politiet først uskadeliggjorde ham med et elektrosjokkvåpen og deretter skjøt ham fire ganger, skriver Charlotte Observer. Videoen hadde tirsdag kveld over 500.000 visninger.

Politiet opplyser at de beslagla et våpen.

Politimannen som skjøt Scott, er nå tatt ut av tjeneste mens granskingen pågår, melder NTB.

Les også: Demonstrasjoner etter politiskudd i Tulsa

Video lastet opp av Sarah-Blake Morgan, reporter for WBTV News, onsdag morgen norsk tid.