RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom for penger

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
FN bønnfaller verden om penger for å holde helikoptrene i luften for å hjelpe jordskjelvofrene i Pakistan gjennom vinteren.

Verdens matvareprogram (WFP) kom lørdag med en appell til verden om å gi penger til å holde luftbroen inn i de jordskjelvrammede områdene i gang gjennomvinteren, og kaller situasjonen den vanskelige logistiske oppgaven FN-byrået noen gang har stått overfor.

Hjelper millioner
Soldater og hjelpearbeidere jobber nå på spreng med å skaffe overlevende etter jordskjelvet 8. oktober nødvendig mat og ly før vinteren. Over 87.000 mennesker døde i jordskjelvet, og man frykter nå en ny bølge med dødsfall, melder AP.

WFP har tatt på seg ansvaret for å brødfø 1,3 millioner mennesker, mens 3 millioner får hjelp fra pakistanske myndigheter og 150.000 får hjelp av Røde Kors.

Trenger 500 millioner
WFP-direktør James Morris sa lørdag at FN-byrået har nok midler til å holde luftbroen til avsidesliggende strøk i gang ut januar. Han anslår at de trenger mellom 65 til 70 millioner dollar (om lag 500 millioner kroner) for å fortsette flygningene ut april.

- Dette er den vanskeligste oppgaven for WFP noen gang har stått overfor, sa Morris på en pressekonferanse lørdag.

Livsviktige helikoptre
I tillegg til helikoptre, brukes også lastebiler, esel, hester og bærere til å få mat inn til de overlevende.

- Vi trenger vesentlig med hjelp. Og helikoptrene er kritiske, tatt i betraktning været og det ulendte terrenget. Vi må forhåndslagre store mengder mat i områder som er rammet før været blir for dårlig. Des verre forholdene blir på bakken, jo mer må vi stole på helikoptrene våre. Vi har aldri før stått overfor en krise hvor helikoptre spiller en så kritisk rolle, sa Morris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere