*Nettavisen* Nyheter.

Tommys båre på vei hjem

KABUL (TV 2 Nettavisen): Flere hundre soldater æret Tommy Rødningsbys minne da kisten med den norske soldaten ble fraktet fra Kabul torsdag morgen.

27.05.04 09:08

Flyet som frakter Tommy Rødningsbys kiste hjem til Norge, lettet fra flyplassen i Kabul like etter klokken 07.00.

Flere hundre soldater og representanter fra alle landene som deltar i ISAF-styrken, hedret den norske soldaten med en minneseremoni på flyplassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stedfrtredende ISAF-kommandant, Gero Schachthofer, sa i en tale at Tommy vil bli sendt hjem i ære og at han vil bli husket med respekt.

Han avsluttet talen med følgende minneord på norsk: «Tommy tusen takk, Tommy hvil i fred».

Deretter ledet den norske feltpresten Jon Bjerkeli en bønn der det ble bedt for Tommys siste reise hjem.

Kisten med Tommy Rødningsby ble like etter båret om bord i et tyrkisk Boeing-727, mens nederlandske Apache-helikoptre kretset over flyplassen. Kisten var dekket med det norske flagget og blir fulgt hjem til Norge av fire andre norske soldater, ifølge Norges charge d’affaires i Kabul, Bjørn Johannessen.

De om lag 400 ISAF-soldatene som deltok i seremonien, kom fra blant annet Spania, Frankrike, Belgia, Tyskland, Nederland, Sverige, Italia og Norge.

Tommy Rødningsby ble drept i et granatangrep mot en militærkolonne søndag. 29 år gamle Rødningsby var, som de aller fleste andre i den norske styrken i Kabul, en erfaren soldat og hadde tre tidligere utenlandsoppdrag bak seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag