Tony Blair blir megler

Foto: CHENG FAN (Scanpix)

Åpner bank som skal gjøre de rike rikere.

23.08.10 22:03

Etter å ha åpnet en finansinstitusjon skal han hjelpe de virkelig formuende med å plassere sine midler. Han har rekruttert tunge navn fra Morgan Stanley og Lehman Brothers til å hjelpe seg på veien.

Siden 2007, da Tony Blair forlot politikken i Storbritania, har han skapt seg en formue på over 200 millioner kroner. Samtidig melder britiske medier at familien eier syv eiendommer som har en samlet verdi i overkant av 130 millioner, ifølge di.se

Han har imidlertid ikke vært tiltaksløs siden han forlot politikken. På listen over gjøremål finnes det oppdrag for kongefamilien i Kuwait, han har fungert som rådgiver for det mektige fondet Mubadala I Abu Dhabi og han har hatt rådgivningsoppdrag blant annet J P Morgan og Zurich Financial Services.

Og pengestrømmen stopper ikke der.

Han fikk 50 millioner i forskudd for memoarene sine «The Journey», som slippes i september. Men der har den tidligere Statsministeren og Labour-lederen lovet å donere hele overskuddet til British Legion, en organisasjon for krigsveteraner.

Tony Blair driver sine forretninger gjennom konsernet Tony Blair Associates. Flere velkjente og tunge navn blir knyttet til selskapet. Et eksempel er Jonathan Powell, administrernede direktør hos Mogan Stanley og tidligere stabsjef for Tony Blair. Også Mark Labovitch hos investeringsbanken Dresdner Kleinsworth finnes blant navnene på listen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.