*Nettavisen* Nyheter.

Topp-trio vil overtale Iran

Utenriksministerne i Tyskland, Frankrike og Storbritannia begynte tirsdag morgen samtaler med Iran om landets atomprogram.

De tre EU-tungvekterne er reist til Teheran for å overtale Iran til å følge alle pålegg fra Det internasjonale atomenergibyrået IAEA i forbindelse med utviklingen av Irans atomprogram. Den internasjonale uroen rundt programmet er betydelig.

Tysklands utenriksminister Joschka Fischer, Frankrikes Dominique de Villepin og Storbritannias Jack Straw møtte tirsdag først Irans utenriksminister Kamal Charrasi. De skulle senere møte den konservative sekretæren i Irans sikkerhetsråd, Hassan Rowhani, og Irans president Mohammed Khatami.

- Vi vil ta konstruktive skritt framover, sa Fischer, og understreket at man måtte hindre spredning av atomvåpen i regionen.

Besøket fra de tre europeiske utenriksministerne skjer mindre enn to uker før Iran skal ha oppfylt kravene fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

Iran har tidligere oppfordret de europeiske stormaktene til å hjelpe til med å løse konflikten mellom Iran og IAEA som krever at Iran må godta strengere inspeksjoner av landets atomanlegg. Formålet er å undersøke amerikanske og israelske påstander om at Iran i hemmelighet forsøker å utvikle atomvåpen.

(NTB-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.