Toppløse damer plager New York

TURISTATTRAKSJON: De toppløse jentene på Times Square ber om penger for å posere sammen med forbipasserende.

TURISTATTRAKSJON: De toppløse jentene på Times Square ber om penger for å posere sammen med forbipasserende. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

New York City vet ikke hvordan byen skal løse problemet med de nakne damene på Times Square.

18.08.15 15:26

NEW YORK (Nettavisen): Hver dag er 400.000 mennesker innom Times Square i New York. De fleste er turister. Mange er barn.

 

Alle møter de toppløse damene som aktivt oppsøker forbipasserende i håp om at de kan gi en klem eller posere for et fotografi mot at de får noen dollar.

- Beklager, jeg snakker ikke engelsk, sier en av jentene til Nettavisen - på engelsk - før hun går sin vei når jeg spør om et intervju.

Det tok mindre enn et minutt fra jeg kom inn på Times Square til et vennlig fjes og et par flotte kvinnebryst presset seg på. Det gikk enda kortere tid til det vennlige fjeset og de flotte kvinnebrystene skyndte seg vekk fra meg.

De andre toppløse damene der vil heller ikke snakke med meg - jeg er jo en journalist. Det hadde vært forståelig, ettersom New York Daily News har skrevet flere kritiske artikler om virksomheten deres, om det ikke var for at de altså ikke snakker engelsk.

Lørdag ga Daily News dessuten byens politikere løsningen på hvordan man kan få dem bort fra Times Square. Vi kommer tilbake til det.

En mann som jobber med disse jentene har innrømmet overfor lokalavisen at dette ikke er en business, men svindel.

Jentene kan for eksempel gå bort til en mor, far og to barn, og mase etter dollar som de vet de ofte vil få fordi mor og far ikke ønsker at barna skal eksponeres for dette, eller fordi far blir ukomfortabel.

MORO FOR HELE FAMILIEN: Mens barna snakker med leketøysfigurer, har mor og far nå fått mer voksenunderholdning på Times Square. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)


Det er iallfall tydelig at jentene er organisert. De går i like «kostymer»; Fjærpryd på hodet og kroppsmaling i fargene til det amerikanske flagget.

- Hele situasjonen er en katastrofe, mener jeg, for turister, innbyggerne i New York og det familievennlige imaget, sier Gail Brewer, som er president for bydelen Manhattan, til New York Daily News.

- Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg skulle ønske at det var ulovlig, men det er det ikke, sukker Brewer.

USAs første grunnlovstillegg gjør det mulig for jentene å gå toppløse helt lovlig, fordi det ifølge rettsvesenet i New York beskyttes av ytringsfriheten, og fordi det er lov å tigge på gaten så lenge det ikke gjøres på en aggressiv måte.

Løsningen ligger, ifølge New York Daily News, rett foran nesa på byens politikere. I den nordre enden av Times Square ligger Father Duffy Square, som har status som parkområde. De toppløse damene vet at det er strengt forbudt å tigge om penger i parker, så de går ikke dit.

Times Square er en stor, offentlig plaza, som New York bør klassifisere som park, skriver Daily News. Da vil det ikke lenger være lov til å tigge om penger der. Og da blir det kanskje flere enn meg som får en kald skulder fra disse jentene?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.