RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Jeanne Kornum/Scanpix)

Toppolitiker tatt i pedo-sak

Sist oppdatert:
Folketingsmannen Flemming Oppfeldt (V) ble tirsdag pågrepet av politiet og siktet for sex med en mindreårig gutt, etter at hans parlamentariske immunitet ble opphevet.

Den 48 år gamle politikeren er ifølge Jyllands-Posten siktet for kjønnslig omgang med en person under 15 år, som straffes med inntil åtte års fengsel i Danmark.

Oppfeldt ble arrestert klokken 13.30 tirsdag, bare tjue minutter etter at Folketinget formelt opphevet hans parlamentariske immunitet, slik politiet hadde bedt om.

Justisminister Lene Espersen sier hun har kjent til saken i en uke.

- Jeg vil ikke gå i detaljer, men siden folketingsmedlemmene er beskyttet og har immunitet gjennom grunnloven, skal det særlig sterk mistanke til for at immuniteten skal oppheves. Det har Københavns politi funnet at det er i denne saken, sa hun tirsdag.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen opplyste på et pressemøte at Flemming Oppfeldt etter det som har skjedd har besluttet å melde seg ut av Venstres folketingsgruppe.

- Jeg kan bare legge til at jeg er helt enig i den beslutningen, sa Fogh Rasmussen.

Flemming Oppfeldt er redaktør o selvstendig næringsdrivende. Han var medlem av Folketinget fra 1994 til 1998, og igjen fra 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere