RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppsjef-lønn: 6,60 kr

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Google vil ikke øke sine lederlønninger i 2006. Selskapet fortsetter å betale sine toppledere én dollar i året.

I Norge raser det stadig en debatt om høye lederlønninger. Hos teknologigiganten Google er ikke dette tema. Googles toppsjef Eric Schmidt, samt grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin vil alle fortsette å motta én dollar i årslønn i 2006 for sine toppstillinger i selskapet.

Bonusene til topplederne er heller ikke mye å skryte av. Schimdt og Page fikk i 2005 1.630 dollar i bonus, mens Brin fikk 1.723 dollar - drøyt 11.000 kroner.

Det er likevel ikke synd på sjefene. De besitter enorme verdier i form av aksjer. Ifølge Reuters har Schmidt 12,4 millioner aksjer, mens Brin og Page har henholdsvis 31,5 og 31,6 millioner aksjer. Verdien på aksjene ligger på rundt 390 dollar per stykk.

- Deres primære kompensasjon kommer fra verdien av deres eierskap i Google. Som betydelige eiere, er deres personlige rikdom knyttet direkte til vedvarende høye aksjeverdier, som er i tråd med andre aksjeeieres interesser, skriver selskapet i en uttalelse.

Schmidt, Brie og Page har sammen stemmemajoriteten i Google, og i mai vil selskapet fornye engasjementet til alle de sittende styremedlemmene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere