RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tornado traff fly

Foto: Håvard Wangensteen
Sist oppdatert:
Nordmannens fly skulle til å ta av mot Mallorca da en tornado suste inn over flyplassen. Spania har blitt truffet av to tornadoer på like mange dager. Se web-TV.

Onsdag ble flyplassen i Barcelona rammet av en skypumpe, og 42 flygninger måtte innstilles. I tillegg måtte 13 andre flygninger omdirigeres til omliggende flyplasser.

Håvard Wangensteen og kollegene var på tur fra Barcelona til Mallorca onsdag kveld. Alt virket først normalt, selv om flyet var forsinket på grunn av uvær.

Da de satt i flyet og ventet på take-off, så en av Wangensteens kolleger to tornadoer ute i sjøen.

- Noen minutter senere så vi plutselig en kraftig tornado og en mindre ved siden av. Masse ting ble virvlet opp i lufta. Da vi så at dette kom mot oss, holdt vi oss fast. Hele flyet begynte å riste, og flynesen løftet på seg, forteller Wangensteen til TV 2 Nettavisen.

- Bil slengt i lufta
Det hele varte bare et par sekunder, men det var nok til å gjøre store skader. Wangensteen tok bilder ut av flyvinduet få øyeblikk etter at tornadoen slo til.

- Bilen i forkant på bildet ble slengt opp i lufta som en fyrstikkeske. Heldigvis krabbet føreren uskadd ut, sier nordmannen.

Lagerhallen i bakgrunnen på bildet ble pulverisert.

- Panikk i øynene
Da tornadoen forsvant, ble passasjerene umiddelbart beordret ut av flyet. Håvard Wangensteen innrømmer at opplevelsen gjorde ham skjelven.

- Dette var helt spesielt. Jeg kjente angsten da jeg så panikken i øynenen på flyvertinnene. Vi var også litt nervøse da vi kjørte tilbake til flyplassen, men det gikk greit å fly etterpå, sier han.

Tornadoen førte til kansellering av Wangensteens flygning, og han og kollegene måtte overnatte i Barcelona før de kunne ta av til Mallorca torsdag.

Ny tornado
Torsdag buldret en ny tornado inn over det nordøstlige Spania. Tak ble flerret av og trær ble revet opp med roten. Flere gassledninger ble ødelagt, melder Reuters.

Området er tynt befolket, og det er foreløpig ikke meldt om personskader.

Tornadoen raste rundt på bakken i ti minutter, og nådde en hastighet på over 100 kilometer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere