RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tortur-beskyldt leir får psykiatri-avdeling

Sist oppdatert:
Tre år etter åpningen av Guantanamo, får amerikanernes fangebase på Cuba nytt fengsel, ny vaktstyrke og psykiatrisk avdeling. Bare fire fanger er hittil siktet for noe.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal det amerikanske forsvaret bruke nær 170 millioner kroner på tiltak som vil gjøre den i utgangspunktet midlertidige fangeleiren, til et permanent fengsel for mistenkte terrorister. Mesteparten av pengene skal gå til byggingen av et langtidsfengsel.

De fleste av de 550 fangene, fra 42 nasjoner, som i dag sitter på Cuba-utposten vurderes ikke som etterretningsmessig verdifulle lenger. Mange av dem ble bare sopt med under krigen i Afghanistan for tre år siden, skriver AP.

Ikon
- Hvordan dette ser ut fire eller fem år fra nå, vet jeg ikke, sier Guantanamo-sjef, general Jay Hood.

Menneskerettighetsorganisasjoner håper at fangeleiren da for lengst er nedlagt.

- Guantanamo har blitt et ikon for lovløshet, hevder Amnesty Internasjonal.

Bare fire Guantanamo-fanger har til nå fått forkynt en siktelse. De fleste innsatte har ikke fått vite hva de skal ha gjort, og har ikke hatt tilgang til advokat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere