*Nettavisen* Nyheter.

Torturert med Aguilera

Foto: (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Et hemmelig dokument avslører torturmetodene mot mistenkte al-Qaida-medlemmer på Guantanamo: Christina Aguileras musikk på fullt volum.

13.06.05 10:18

Ifølge avisen Time, gjengitt av svenske Aftonbladet, ble en av nøkkelfangene ved fengselet i Guantanamo Bay, Mohammed al Qahtani, utsatt for svært hard tortur. Som del av torturen, ble musikk av Christina Aguilera spilt på høytalerne inne på cellen for at Qahtani ikke skulle sovne.

Qahtani, er mistenkt for å være den tjuende kapreren i terrorangrepene mot USA. Han ble pågrepet i august 2001 da han forsøkte å ta seg inn i USA.

Ifølge et hemmeligstemplet dokument fra 2002, som avisen Time har fått tilgang til, starter avhørene rundt midnatt. Når fangen sovnet, ble det enten dryppet det vann i hodet på ham eller så spilte avhørslederne Aguileras musikk på fullt volum.

Senere ble han tvunget til å stå når USAs nasjonalsang ble avspilt. Hår og skjegg ble klippet bort og et bilde av ofrene fra terrorangrepene ble festet til fangens bukser. Qahtani ble også truet med hunder og til slutt skal han ha brutt sammen.

Dagen etter avviste han sin forklaring og da skal torturmetodene ha blitt enda verre, skriver Aftonbladet. Qahtani ble dehydrert, for så å få intravenøst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Igjen ble han holdt våken Aquileras musikk. Han blir deretter kroppsvisitert og tvunget til å stå naken, før han tvinges til å bjeffe som en hund mot bilder av nakne kvinner.

Ifølge dokumentet skal en kvinnelig forhørsleder ha plaget fangen så mye at han ønsket å ta livet av seg selv.

10. januar i 2003 dro Qahtani tilbake til Midtøsten som en dobbeltagent for USA. Fem dager senere stoppet militære advokater i Washington de harde avhørsmetodene.

Stenger ikke
Visepresident Dick Cheney avviste søndag at fangeleiren på den amerikanske Guantanamo-basen vil bli stengt.

- Folkene som blir holdt på Guantanamo er onde dårlige mennesker. De fleste av dem er terrorister. Dette er folk som ble tatt på slagmarkene o Afghanistan, eller tatt som deler av Al-Qaida-nettverket, sa Cheney til TV-stasjonen Fox.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.