RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tør ikke møte Kristi Brud

Sist oppdatert:
Et av pastor Helge Fossmos nøkkelvitner er livredd for Kristi brud. Nå trekker den 26-årige kvinnen seg som vitne i Knutby-saken. Kristi brud vitner i dag.

Kvinnen tør ikke lenger møte sin tidligere fostermor Åsa Waldau, kjent som Kristi brud, og andre medlemmer av menigheten, skriver Aftonbladet. Hennes lege frykter at et møte vil gi henne psykiske skader.

I en legeerklæring som ble presentert for Uppsala tingrett onsdag, krever kvinnen at hun må få slippe å vitne om sin tid i Knutby. Ifølge legen kan hun bli påført alvorlige psykiske skader hvis hun tvinges til å møte sine tidligere venner og øvrige menighetsmedlemmer.

Den nå 26 år gamle kvinnen var i tre år plassert i fosterhjem hos Åsa Waldau og hennes mann, men fant seg aldri helt til rette i hjemmet.

Ifølge legeerklæringene har det vært svært vanskelig for kvinnen å lese om hendelsene i Knutby. Overfor Aftonbladet ville 26-åringen i går ikke si noe om hvorfor hun ikke stiller som vitne.

- Jeg vil ikke si noe om dette. Vil du ha en kommentar får du prate med Åsa.

Kvinnen skulle i starten av neste uke ha forklart hvordan Kristi brud styrte menigheten i Knutby. Nå må retten ta stilling til om hun skal få slippe å vitne.

Åsa Waldau skal forklare seg for tingretten i dag, torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere