500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Trajkovski stedt til hvile

Makedonias president Boris Trajkovski ble stedt til hvile i Skopje fredag i nærvær av en rekke utenlandske gjester, blant dem statsminister Kjell Magne Bondevik. Trajkovski døde i en flyulykke i forrige uke.

Titusenvis av mennesker med ulik etnisk bakgrunn var møtt fram da presidentens kiste, drapert i det makedonske flagget, ble ført fra nasjonalforsamlingens bygning til Butel-gravlunden, i spissen for en prosesjon på 50 kjøretøyer.

Statsminister Branko Crvenkovski og lederen for EU-kommisjonen Romano Prodi ledet seremonien på kirkegården, der Trajkovski ble stedt til hvile på et område som er avsatt for nasjonale helter.

Rundt 30 stats- og regjeringssjefer var til stede foruten delegater fra 60 andre land.

Prodi oppfordret makedonerne til å videreføre det proeuropeiske reformarbeidet Trajkovski gikk i spissen for etter at han ble valgt til president i 1999.

47 år gamle Trajkovski døde da flyet han var om bord i styrtet nær byen Mostar i Bosnia 26. februar. Alle de åtte andre personene om bord, blant dem flere av presidentens medarbeidere omkom også i flyulykken som skjedde i tykk tåke.

Alle skoler, forretninger og kontorer i Skopje holdt stengt fredag mens prosesjonen beveget seg langs den åtte kilometer lange ruten fra nasjonalforsamlingen til kirkegården.

(NTB-AFP)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett