Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre arrestert etter synagoge-bomber

Foto: (Reuters Television)
Sist oppdatert:
Tyrkisk politi har arrestert tre personer i forbindelse med bombeangrepene mot to synagoger i Istanbul lørdag, der minst 20 mennesker ble drept.

En av de arresterte var en kvinne, melder NTB-AFP.

De tre pågrepne ble lørdag kveld brakt inn for avhør. Deres nasjonalitet var natt til søndag ikke offentliggjort. Det ble heller ikke opplyst om de tilhørte noen organisasjon.

Ifølge nyhetsbyrået Anatolia hevdet en anonym innringer at terroraksjonen var utført av en tyrkisk radikal gruppe kalt "Islamic Front of Raiders of the Great Orient". Men myndighetene mener den må ha blitt utført av en internasjonal terrororganisasjon, muligens al-Qaida-nettverket.

Mossad
Agenter fra den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad var allerede lørdag på plass i Istanbul for å delta i etterforskningen av eksplosjonen. Og søndag morgen kom den israelske utenriksministeren Silvan Shalom til byen.

Etter angrepet lørdag morgen sa tyrkiske tjenestemenn at bombene trolig ble utløst av en fjernkontroll eller tidsur. Men senere hevdet innenriksminister Abdulkadir Aksu at angrepet kan ha blitt utført av selvmordsaksjonister.

Advarte mot trafikk
Tyrkias sjefrabbiner Yitzhak Haleva sa lørdag kveld at han tidligere har advart politiet om at biltrafikken utenfor synagogene utgjorde en trussel.

–Det er forbudt å parkere å parkere i nærheten av synagogene Neve Shaolm og Beth Israel. Jeg har bedt politiet stenge av trafikken i nærheten fordi det er umulig å kontrollere alle bilene, sa Haleva til tyrkisk radio.

Det siste tallet som er oppgitt på antall drepte i terroraksjonen er 22. Rundt 300 personer ble såret.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!