Tre av fire russere vil ha sensur

Foto: (Foto: Scanpix/AP Photo/ Alexander Zemlianichenko)

Tre av fire russere mener sensur er nødvendig fordi det er for mye sex og vold i massemediene, viser en fersk meningsmåling.

41 prosent av de 1.500 som ble spurt i ROMIRs måling sier at sensur «definitivt er nødvendig» mens 35 prosent sier at det «trolig er nødvendig». Bare 6 prosent ser sensur som «definitivt unødvendig».

Russiske medier har måtte kjempe for sin uavhengighet siden Sovjetunionens fall, og landets fjernsynsstasjoner er siden Vladimir Putin tiltrådte som president for fire år siden igjen havnet under statlig kontroll.

Mens opposisjonen og menneskerettsgrupper har protestert på myndighetenes økende grep om mediene, har russere flest akseptert kontrollen uten protester.

Flere reagerer derimot sterkere på pornoen som stadig oftere vises på fjernsynsskjermen, noe de slapp under kommunistenes styre.

–Dette er ikke et spørsmål om hvorvidt Sovjetunionen var bedre, folk mener mediene er for aggressive. Folk syns det blir for mye sex og den slags, de ønsker ikke å begrense informasjonen, sier en talskvinne for ROMIR, Jevgenija Krikina.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag