RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre døde av fugleinfluensa

(Reuters)
Fugleinfluensaen er tilbake i Asia, og fredag meldte Verdens Helseorganisasjon (WHO) at tre personer i Vietnam er døde som følge av viruset.

De døde er en fire år gammel gutt, en jente på under ett år, og en 23 år gammel kvinne. Alle de omkomne døde i begynnelsen av august.

To på sykehus
WHO opplyser at det vil bli undersøkt om ytterlige tre personer som døde tidligere i uken, var smittet av sykdommen. Tidligere i år er 24 mennesker i regionen døde som følge av fugleinfluensa, melder AFP.

Ifølge en talsmann for Vietnams helsedepartement, er to personer innlagt på sykehus med symptomer på sykdommen.

Med de tre dødsfallene denne uken, har antall døde av fugleinfluensa i Vietnam i år nådd 19. Det siste registrerte dødsfallet, var en 12 år gammel gutt som døde 15. mars.

Også åtte mennesker i Thailand omkom i fugelinfluensa tidligere i år.

- Urovekkende
WHO beskriver de siste dødsfallene som en urovekkende utvikling, og en bekreftelse på virusets stadige evne til å smitte mennesker.

- Viruset er ikke under kontroll, og det vil ta lang tid å få bukt med det, uttalte WHO-talsmann for Asia, Peter Cordingley.

Tar forholdsregler
WHO ber nå alle asiatiske land om å ta alle mulige forholdsregler for å unngå ytterlige spredning av viruset.

- Så lenge viruset finnes i miljøet, er det fare for at vi vil få en situasjon lik den vi hadde tidligere i år da viruset var en alvorlig trussel for folks helse i flere land, sa Cordingle. Både Thailand, Indonesia og Kina har rapportert om tilfeller av viruset på fugler den siste tiden. Tidligere i år lammet influensaen fjærkreindustrien i områdene, og nesten to millioner fugler døde av sykdommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere