RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre døde i kraftig jordskjelv

Sist oppdatert:
Minst tre døde, 300 skadd og bygninger kollapset i kraftig jordskjelv i Kina.

Titusener av mennesker har søkt tilflukt i telt eller sovet utendørs etter at et kraftig jordskjelv rammet sørvestlige Kina søndag. Bygningene der de hadde sine hjem ble ødelagt i skjelvet, som målte 6,4 på Richters skala, melder AP.

Fireåring omkom
Minst tre mennesker mistet livet og 300 personer ble skadd i skjelvet, som hadde sitt episenter rundt 80 kilometer utenfor sentrum av den kinesiske byen Pu'er i Yunnan-området. En av de omkomne var en fire år gammel gutt, som ble fanget i ruinene da familiens murhus raste sammen, ifølge AP.

Ifølge en talsperson for kinesiske myndigheter har hele 120 000 personer fra Pu'er og provinsen rundt fått sine hjem ødelagt.

Rystet av etterskjelv
Jordskjelvet skjedde ved halv seks-tiden lokal tid søndag, mens de fleste innbyggerne lå og sov. Flere etterskjelv i løpet av natten har skremt innbyggerne fra å vende tilbake til de ødelagte bygningene.

Yunnan-området er svært utsatt for jordskjelv, og ble rystet av hele 27 skjelv på mer enn 5,0 på Richters skalaen fra 2001 til 2006, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere