RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre døde og to savnet på Mount Everest

Foto: David Cheskin
Sist oppdatert:
Døde på vei ned fra verdens høyeste fjell.

Nepalske myndigheter opplyser at tre fjellklatrere døde på vei ned fra Mount Everest. To fjellklatrere er fortsatt savnet, melder nyhetsbyrået AP.

Døde på vei ned
En tysker, en kanadier og en sørkoreaner er bekreftet omkommet. Fjellklatrerne døde på vei ned fra den 8850 meter høye toppen lørdag.

Været skal ha vært bra både på fredag og lørdag formiddag, men utover ettermiddagen slo det inn en kraftig storm i fjellet.

Den tyske klatreren og legen Eberhard Schaaf (61) og den nepalskfødte kanadieren Shriya Shaher er blant de omkomne. I tillegg er en ikke navngitt sørkoreaner bekreftet omkommet, mens en kineser og en sherpa fra Nepal er fortsatt savnet.

Over 200 dødsfall
Mai er en av de travleste månedene i Mount Everest.

I mai 1996 døde åtte mennesker på samme dag under et forsøk på å nå toppen. Dette er det største tapet verdens høyeste fjell har krevd i løpet av én dag.

I overkant av 200 mennesker har dødd under forsøket på å bestige verdens høyeste fjell.

Mount Everest er verdens høyeste fjell, som ligger i Himalaya på grensen til Nepal og Tibet.

Høyden på Mount Everest ble i 2005 målt til 8844 meter over havet. Fjellet har tidligere blitt målt til 8850, 8848 og 8846 meter over havet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere