Tre døde etter eksplosjon på norsk skip

Minst tre oljearbeidere mistet livet og ti er skadd i en eksplosjon om bord på det norskeide produksjonsskipet Cidade de São Mateus utenfor kysten av Brasil. Ingen nordmenn skal ha vært om bord på fartøyet.

Minst tre oljearbeidere mistet livet og ti er skadd i en eksplosjon om bord på det norskeide produksjonsskipet Cidade de São Mateus utenfor kysten av Brasil. Ingen nordmenn skal ha vært om bord på fartøyet. Foto: Bw Offshore (NTB scanpix)

Minst tre døde og ti skadete på norskeid plattformskip i Brasil.

11.02.15 23:45

Minst tre oljearbeidere mistet livet i en eksplosjon om bord på det norskeide boreskipet Cidade de São Mateus utenfor Brasils kyst.

Ingen nordmenn var om bord på fartøyet, melder NRK. Ti personer ble skadd, og seks er savnet, opplyser det brasilianske oljeselskapet Petrobras, som leide den flytende plattformen av det norske rederiet BW Offshore.

– Blant de 74 arbeiderne som var om bord, var det tre som ikke overlevde skadene og døde på stedet. Ti ble skadd, og de er allerede brakt til sykehus i helikopter for behandling, heter det i pressemeldingen fra Petrobras.

Mulig gasslekkasje
Eksplosjonen skjedde rundt 120 kilometer utenfor kysten av den brasilianske delstaten Espirito Sante.

En gasslekkasje ser ut til å ha vært årsaken til eksplosjonen om bord på boreskipet, ifølge Davidson Lomba, som er økonomisjef i fagforeningen Sindepetro-Es som representerer arbeiderne om bord på skipet.

Brannen som brøt ut som følge av eksplosjonen, ble raskt brakt under kontroll og skipet er nå stabilisert, sier Brasils oljedirektorat ANP.

Ingen nordmenn
Skipet er eid av rederiet BW Offshore Ltd som har leid ut fartøyet til den statseide brasilianske oljegiganten Petrobras. NRK erfarer at ingen nordmenn var om bord eller er ansatt på fartøyet, som er en flytende plattform som brukes i oljevirksomhet til havs.

Ulykken skjedde onsdag ettermiddag lokal tid utenfor havnebyen Aracruz. Eksplosjonen forårsaket ingen oljelekkasje i havet, ifølge ANP. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.