*Nettavisen* Nyheter.

Tre døde i busskrasj

Tre personer omkom da en svensk turistbuss kolliderte på autobahn i Tyskland onsdag.

31.08.05 16:57

31 av passasjerene skal være skadet, noen alvorlig, skriver Aftonbladet. Det er motstridende meldinger om hvilken nasjonalitet passasjerene i bussen har.

Den svenskregistrerte dobbel-dekkeren krasjet med en lastebil cirka klokken 10.30 onsdag. Da var den på vei i nordgående retning mellom Regensburg og Passau.

Til Sverige
Bussen var på vei til Sverige fra Beograd i tidligere Jugoslavia og hadde rundt 50 passasjerer. Sjåføren, reservesjåføren og en av passasjerene er blant de omkomne.

Etter kollisjonen suste bussen mot midtrabatten, før den ble kastet tilbake.

Full alarm
Det ble slått full katastrofealarm ved ulykkesstedet. All trafikk ble stanset, og ambulanse og helikopter kom raskt til stedet og fikk fraktet de skadde til sykehus i området.

Aftonbladet skriver at de tre døde er svenske statsborgere med jugoslavisk opprinnelse. Disse opplysningene kommer fra tysk politi, men kan ikke bekreftes av svenske myndigheter.

- Det skal være tre omkomne, men vi vet ikke om dette stemmer, sier Åsa Arvidson i svensk UDs pressetjeneste i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

Hun sier at myndighetene nå har fått oversendt passasjerlisten, og holder på med å gå gjennom den.

Trolig ikke norske

Ifølge norsk UD er det foreløpig ikke noe som tyder på at det var nordmenn ombord i bussen.

- Ifølge busselskapet er det lite sannsynlig, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til TV 2 Nettavisen klokken 16.30.

Hun opplyser at tysk politi nå har skaffet seg oversikt over 10 av passasjerene. Ingen av disse er norske statsborgere.

VG Nett skriver at flere av passasjerene i følge tyske nyhetsmedier skal være norske.

Andre på tre dager
Så sent som søndag kolliderte en annen turisitbuss på autobahn i Tyskland. Turistbussen var på vei fra Bosnia til Stockholm, og hadde mennesker bosatt i blant annet Norge og Sverige om bord. To personer ble drept, mens 39 ble skadd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.