*Nettavisen* Nyheter.

Tre drept av hevntørste løver

(Illustrasjonsfoto) Foto: Kolmården Djurpark

Somaliske militante stjal løveunger i Kenya. 15 løver tok en blodig hevn.

21.06.06 15:50

Først skal somaliske militante ha stjålet med seg tre løveunger i Kenya for å selge dem på svartebørsen. Deretter kom en flokk med 15 løver inn i landsbyene Liboi og Kulan sent søndag kveld og angrep de sovende landsbyboerne, skriver The Independent.

Lokalt politi bekrefter at minst tre mennesker ble drept og to skadet i løveangrepet søndag.

Flere angrep
Seniorpolitikere i Garissa-regionen øst i Kenya bekrefter at angrepene startet først etter at somaliske militante stjal tre løveunger for to uker siden.

Søndagens angrep er bare et av flere de to siste ukene, og lokale myndigheter bekymrer seg for utviklingen. Blant annet ble en mann drept da han hentet vann i brønnen, og flere øyenvitner hevder at løvene samler seg i flokk når de inntar landsbyene. I tillegg har løver angrepet den lokale politistasjonen og tvunget politifolkene til å løpe vekk i frykt.

Ber regjeringen om hjelp
Lokale myndigheter har bedt den kenyanske regjeringen om hjelp og beskyttelse mot løvene. I tillegg har de foreslått et møte med de somaliske militante i et håp om å få løslatt de tre løveungene.

Kenyas viltdyrtjeneste har vært i forhandlinger med de somaliske militante flere ganger, men somalierne krever løsepenger for løveungene.

Det er fortsatt ukjent hvor mange mennesker som har blitt drept av løvene de siste ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.