Tre drept av tigre

Foto: MAST IRHAM (EPA)

Tre nye tatt i helgen. Seks drept i løpet av én måned.

23.02.09 10:10

Tre mennesker ble denne helgen drept i to tigerangrep på den indonesiske øya Sumatra. Angrepene skjedde i Jambi-provinsen.

En far og sønn ble drept av en tiger lørdag, mens en tredje person ble drept søndag. Det er ennå ikke kjent om det er den samme tigeren som står bak begge angrepene.

Under angrep
De tre drepte skal ha vært bønder som drev ulovlig skogsbruk i vernede skogområder utenfor en landsby i Jambi-provinsen, opplyser Didy Wurjanto ved Jambis byrå for naturbekyttelse.

- Jambi er nå under angrep av tigre, sier Wurjanto til nyhetsbyrået AP.

Angrepene er de siste i en lang rekke med tigerangrep på øya den siste måneden. Seks personer har blitt drept av tigre i området siden 24. januar, da to tigre gikk til angrep og drepte en mann.

Én av de to tigrene er fanget og holdes i en dyrepark i provinsen hovedstad Jambi.

- Tigrene angrep fordi bestanden blir truet av illegal tømmerhogst, sier Wurjanto.

Sumatratigeren finnes bare på Sumatra og er et av verdens mest utrydningstruede dyrearter.

400 individer igjen
Ifølge Verdens Naturfond (WWF) er det bare 400 individer som lever i naturen. Den lave bestanden skyldes krypskyting og avskoging. I tillegg blir mange av tigrene fanget eller drept som en følge av konflikten som har oppstått mellom tigre og mennesker som lever i samme område på øya.

Java- og Bali-tigeren fra Indonesia er for lengst utryddet og ble sist observert henholdsvis i 1970-årene og på 1930-tallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.