*Nettavisen* Nyheter.

Tre drept etter skytedrama på abortklinikk

EN POLITIMANN sikter mot bygningen hvor en gjerningsmann har forskanset seg. Foto: Andy Cross (Getty Images)

Tre personer er drept og ni såret etter skytingen ved en abortklinikk i Colorado Springs i USA. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

28.11.15 06:12

NEW YORK (Nettavisen): Politet bekrefter nå at en politimann, som var den første som rykket ut på saken, er en av de drepte. Blant de skadde er også fem personer fra politiet.

- Dette er en forderdelig tragedie. Det kunne vært enda verre, hadde det ikke vært for arbeidet til de som først rykket ut på saken. Jeg vil rose politiet i Colorado Springs og alle andre som var raskt på stedet, sa borgermester John Suthers på en pressekonferanse ifølge loakalavisen Gazette.

Tok fem timer

Politiet slet med å få oversikt over den farlige situasjonen på abortklinikken «Planned Parenthood» i Colorado Springs.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Etter at mannen hadde forskanset seg i bygningen i rundt fem timer, tok politiet seg inn og klarte å overtale ham til å overgi seg. Foreløpig vet de lite om bakgrunnen hans.

- Dette er fortsatt et aktivt åsted. Vi har vært i kontakt med gjerningsmannen, sier Catherine Buckley i Colorado Springs-politiet rundt midnatt, norsk tid.

- Dette er ikke en stabilisert situasjon ennå, legger hun til.

Politiet kjenner foreløpig kun til én gjerningsmann, men vil ennå ikke utelukke at han samarbeider med andre.

Alle ressurser satt inn

Politiet omringet bygningen, og kom seg også på innsiden.

- Vi har evakuert folk fra abortklinikken. Det er fire politimenn som er skadd. Kanskje fem, men dette er ikke bekreftet. Det er et ukjent antall andre skadde, sier Buckley.

Politiet kjenner ikke motivert for skytingen.

Brannbiler og ti ambulanser er også til stede ved klinikken, som ligger i 3470 Centennial Boulevard i Colorado Springs.

- Vi bruker alle tilgjengelige ressurser, sier poltiets talsperson, Catherine Buckley, ifølge Gazette.com.

Gazettes reporter Stephen Hobbs forteller at flere journalister har fått beskjed om å flytte seg fordi de «sto i skuddlinjen».

(Artikkelen fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

FLERE PERSONER er blitt reddet ut av abortklinikken i Colorado Springs. Foto: Andy Cross (Getty Images)


Abortklinikken er en del av kjeden «Planned Parenthood», som har vært meget omdiskutert her i USA det siste halvåret, i takt med at valgkampen fram mot 2016 har kommet i gang.

Planned Parenthood er en frivillig organisasjon som jobber med omfattende rådgivning og virksomhet innenfor områder som sex og samliv, reproduktiv helse, prevensjon og abort.

Kontroversiell klinikk

Abortmotstandere i USA har lenge kjempet mot organisasjonen, og Planned Parenthood har tidligere vært utsatt for flere angrep – eksempelvis bomber, branner og angrep med kjemiske våpen.

I 1994 gikk attentatmannen John Salvi inn på en klinikk i Masachusetts der han åpnet ild og tok livet av resepsjonisten Shannon Elizabeth Lowney og skadet tre andre. Han dro senere til en annen Planned Parenthood-klinikk, der han drepte Leane Nichols og skadet to andre.

I 2012 ble en Planned Parenthood-klinikk mål for et bombeangrep begått av en ukjent gjerningsperson. I september 2015 fikk en Planned Parenthood-klinikk i Washington store skader etter at den ble satt fyr på.

Organisasjonen er statlig finansiert, men republikanere har siden 1980-tallet kjempet for å fjerne den statlige støtten. Dette er også et aktuelt tema i den pågående valgkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag