RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre drept israelsk aksjon mot Rafah

Sist oppdatert:
Israelske styrker rykket natt til fredag inn i flyktningleiren Rafah på Vestbredden. Væpnede palestinere åpnet ild mot israelerne, og tre palestinere skal ha blitt drept i skytingen.

En av de drepte var en 12-åring som ble skutt i hodet, ifølge de palestinske kildene. To menn på henholdsvis 22 og 23 år ble drept da et israelsk helikopter avfyrte en granat mot leiren. 14 palestinere ble også såret i helikopterangrepet, mens seks andre, deriblant et barn, ble såret i skuddvekslinger et godt stykke inn i leiren.

Målet med aksjonen var ifølge den israelske avisen Haaretz å ødelegge tunneler som blir brukt til innsmugling av våpen fra Egypt. Rafah ligger like ved den egyptiske grensen.

Den israelske styrken som gikk til aksjon mot Rafah skal ifølge palestinske kilder ha vært stor og slagkraftig. Den omfattet rundt 15 stridsvogner og to helikoptre i tillegg til infanteri, sa palestinernes sikkerhetsfolk.

Eksplosjoner

Israelerne ødela tre hus i kontrollerte sprengninger, og det ble hørt flere andre eksplosjoner, sa folk i området. Soldatene satte også inn hunder i letingen etter innganger til tunnelene som skal bli brukt til transport av stadig tyngre og mer avanserte våpen.

Israelsk etterretning har ifølge Haaretz funnet ut at palestinerne nå forsøker å smugle inn luftvernraketter og panservernvåpen gjennom tunnelene under den egyptiske grensen. Den palestinske geriljaen har ikke tidligere hatt tilgang til denne typen våpen.

Blant utstyret geriljaen skal ha skaffet seg er Stinger-raketter, som avfyres fra skulderen av en enkelt soldat og er kraftige nok til å skyte ned fly. Disse kan ifølge israelske etterretningskilder bli satt inn mot helikoptre som deltar i militæroperasjoner.

Arafat

Palestinernes president Yasser Arafat er ved god helse, selv om han har visse problemer med magen, sa Arafats livlege Ashraf al-Kurdi torsdag. Han beskrev problemene som et utslag av akutt magekatarr.

Tidligere har det gått rykter om at Arafat har vært rammet av hjerteinfarkt og at han lider av kreft i magen. Men al-Kurdi avfeier ifølge nyhetsbyrået Reuters alle spekulasjoner om at den palestinske lederen er livstruende syk,

74 år gamle Arafat virket trett og svak, da han tirsdag tok den nye palestinske selvstyreregjeringen i ed. Han viste seg ikke offentlig torsdag, men skal ifølge talsmenn ha vært i aktivt politisk arbeid.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere