RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre drept på Vestbredden

Foto: SCANPIX/EPA/ALAA BADARNEH
Sist oppdatert:
Tre militante palestinere ble drept da israelske soldater gjennomførte en razzia i byen Jenin på Vestbredden tidlig torsdag.

Det opplyser palestinske sikkerhetsstyrker i følge nyhetsbyrået Associated Press. De tre ble drept under skuddveksling.

To av de drepte tilhørte den islamistiske Jihad-gruppen og den tredje tilhørte al-Aqsa martyr-brigadene, en militant gruppe med løs tilknytning til den palestinske lederen Mahmoud Abbas Fatah-bevegelse.

Arresterte hundrevis
De israelske militæraksjonene kommer som svar på rakettangrep fra palestinsk side i løpet av helgen.

Rakettangrepene fra militante palestinere avtok tirsdag. Tross dette, og en amerikansk oppfordring til Israel om å vise tilbakeholdenhet, har aksjonene mot palestinere fortsatt, melder Reuters.

Israel har avfyrt raketter og granater inn i Gaza, og arrestert hundrevis av mistenkte militante aktivister på den okkuperte Vestbredden.

Minnesmarsj
Natt til tirsdag gikk israelske styrker inn i byen Jenin nord på Vestbredden for å arrestere ettersøkte aktivister. Tre palestinere som åpnet ild mot soldatene ble skutt og drept, ifølge en talsmann for den israelske hæren.

Omtrent 2000 mennesker deltok i en marsj i Jenin til minne om de drepte mennene. 12 mistenkte militante ble arrestert i Jenin, Nablus og Bethlehem på Vestbredden.

Tross volden har tusenvis av palestinere på Vestbredden stemt i den avsluttende delen av lokalvalgene i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere