RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene.
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene. (Lasse Hejdenberg / Scanpix)

Tre menn i politiets søkelys

Sist oppdatert:
Svensk politi etterforsker tre menn i forbindelse med drapene på Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56). Blant annet en mystisk mann som besøkte Mohammeds skole.

Politiet har gjort flere funn i jakten på mannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) i Linköping. Ifølge avisen Östgöta Correspondenten har politiet funnet det antatte drapsvåpenet og en strikkelue i en søppelbøtte i Linköping.

Det ble også funnet blodspor i nærheten av strikkeluen, og politiet tror at blodet kan ha kommet fra drapsmannens ofre. Etterforskerne håper at DNA-analyse kan gi svar på dette.

Rusmisbruker i søkelyset
Ifølge Expressen er tre personer i politiets søkelys. Sent onsdag kveld fikk svensk politi tips om en mann som skal ha uttalt sterkt hat mot Mohammed Ammouris far. Han pleier å gå bevæpnet med kniv, og er avhengig både av alkohol og narkotika.

- Han har snakket om Hassan Ammouri flere ganger og uttalt et sterkt hat mot ham, sier en kilde til Expressen.

Årsaken til hatet skal ha sin opprinnelse i en pengekrangel. Politiet har fått flere opplysninger om at mannen ved flere anledninger skal ha prøvd å få hjelp til å hevne seg på Hassan Ammouri.

Mystisk mann
Politiet skal også være interessert i opplysninger om to mystiske besøkende på Tornhagens skole, der den drepte åtteåringen var elev, og to andre skoler. Den ene er en mann i 50-årene som politiet har sjekket ut av saken. Den andre, en mann i 20-årene vet de ennå ikke hvem er.

Svenske medier har døpt ham «nøkkelmannen» ettersom han spurte etter nøkler og mobiltelefoner da han besøkte skolene.

- Han er ikke identifisert, medga etterforskningsleder Thommy Håkansson onsdag kveld.

Drapsmannen skal ifølge øyenvitner være i 20-årene.

Avhørte kroppsbygger
Politiet avhører også en 39 år gammel kroppsbygger, som tidligere har mishandlet Mohammeds far. Kroppsbyggeren ringte selv politiet for å gi opplysninger.

- Jeg forstår at politiet er interessert, men jeg har ikke gjort noe, sier kroppsbyggeren til Aftonbladet.

Han er dømt for å ha slått ned Mohammeds far. Episoden skjedde mens faren jobbet i en databutikk, og kroppsbyggeren gikk til angrep etter at han fikk vite at hele harddisken hans var blitt slettet. Mohammeds familie tror ikke 39-åringen har noe med drapet å gjøre.

- Jeg tror ikke denne fyren har noe med det å gjøre. Han ble dømt også var det ferdig med det, sier Mohammeds onkel Hussein Ammouri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere