Gå til sidens hovedinnhold

Tre pågrepet for ambassadeangrepet

Bilen med bomben skal ha kjørt med diplomatskilt.

Pakistansk politi har pågrepet tre menn i forbindelse med bombeangrepet mot den danske ambassaden i Islamabad mandag.

Det melder det pakistanske nyhetsbyrået dawn.com

Tre pågrepet
Den hvite bilen, en Toyota Corolla, som ble brukt under det som mest sannsynlig var et selvmordsangrep, skal ha blitt stjålet utenfor Mochiwala politistasjon 18. februar.

Motor- og chassisnummer er registrert hos myndighetene, og mannen som er registrert som eier er tatt inn til avhør av politiet. To andre menn, en ansatt ved det føderale politiet (FIA) som vanligvis var sjåfør i bilen, og eieren av firmaet som hadde leid bilen, er også tatt inn til politiavhør.

Det er ikke kjent hvorfor de tre er pågrepet eller hvorvidt de har noe med angrepet å gjøre.

Seks drept
Seks mennesker ble drept og over 30 skadd, da selvmordsbomberen utløste bilbomben utenfor den danske ambassaden. Også den norske, som ligger noen få hundre meter unna, ble skadd i angrepet og evakuert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå skal ambassadene flyttes til et sikrere område.

Fantomtegning
To pakistanske sikkerhetsvakter skal ha fått et glimt av selvmordsbomberen da han kjørte inn på området utenfor ambassaden mandag ved 12-tiden, men politiet regner ikke med å kunne lage et veldig god fantomtegning av mannen.

Mannen skal ha vært mellom 20 og 25 år gammel, med en liten bart. Det er lite som tyde på annet enn at det var et selvmordsangrep, og det skal være funnet kroppsrester som styrker teorien. Ingen skal heller ha sett noen forlate bilen før det smalt, melder berlingsketidende.dk.

Kjørte med diplomatskilt
Corollaen han kjørte skal ha hatt pakistanske, røde diplomatskilt og med Danmarks landkode påtrykket. Det kan ha vært grunnen til at sikkerhetsvaktene lot mannen passere sperringene.

Ifølge etterforskere skal eksplosivene ha vært fordelt i hele bilen, slik at den i seg selv ble delt opp i dødelig biter som ble kastet ut i en radius på 500-700 meter. For å samle restene av den hvite bilen, har man ikke trengt mer enn fem bæreposer. Kun motoren og to støtdempere er funnet intakte.

Mer enn 50 hus og 42 kjøretøy ble ødelagt i den kraftige eksplosjonen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?