*Nettavisen* Nyheter.

Tre pågrepet for sex-cruise

KYPROS (TV 2 Nettavisen): Kypriotisk politi har pågrepet tre personer i forbindelse med sex-cruiset som ni nordmenn og annen europeisk ungdom skal ha deltatt på.

26.06.04 22:10

Alle de tre pågrepne er kypriotere på 29, 48 og 51 år, melder AFP.

Disse skal være kapteinen på partybåten, en av mannskapet og en person som markedsfører båtturene, alle fra feriebyen Ayia Napa.

Ifølge Expressen jobber også flere svensker på partybåten. Politiet vil dessuten avhøre turister som har deltatt på turene.

Ifølge kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med på Kypros lørdag, var det ni nordmenn med på turen, fem gutter og tre jenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: www.fantacyboatparty.com

I internasjonalt farvann
De tre som er pågrepet vil trolig bli tiltalt for å ha lagt til rette for uanstendig oppførsel, men slipper sannsynligvis å sitte i varetekt til saken kommer opp for retten, melder Reuters.

Det er imidlertid uklart hvordan tiltalen vil bli utformet fordi hendelsene om bord skal ha skjedd da båten lå i internasjonalt farvann.

- Tre personer ble pågrepet fredag kveld i forbindelse med etterforskningen av de såkalte sex-cruisene, opplyser en talsmann for politiet til AFP.

Fredag betegnet visepolitisjef Sotiris Haralambous båtturene som de reneste sex-orgier der all slags seksuell aktivitet fant sted.

Politiet mistenker også omfattende narkotikabruk på båtturene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Descover Ayia Napa

Stopper trolig nytt cruise
Allerede i dag var det klart for et nytt cruise, men mye tyder på at politiet vil sette ned foten.

- Vi har sexleker og det kan gå ganske vilt for seg. Det hender at jentene kler helt av seg, sier svenske Martin Johansson (24) til Expressen. Han er en av fire svensker som jobber om bord.

Ifølge Johansson går sexlekene blant annet ut på at deltakerne masturberer hverandre.

Frykter for øyas rykte
Det var lokal-TV-stasjonen Mega TV som først avslørte hva som foregikk på båten. Kanalen viste sladdete bilder av nakne turister i 18-30 årsalderen, og bildene av berusede briter og skandinaver i seksuell aktivitet har rystet lokalbefolkningen på ferieøya Kypros.

Handels- og turistminister George Lillikas frykter episoder som dette kan ødelegge feriøyas rykte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.