Tre siktet etter ran i Sverige

Svensk politi har siktet tre personer i forbindelse med det omfattende ranet mot postterminalen i Göteborg.

23.01.08 08:51

- De er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran. Det skjedde nå nettopp og mer kan jeg ikke si, sier Stefan Gustafsson ved politiet i Göteborg til gp.se.

Sittet i avhør
De tre personene har sittet i avhør tirsdag ettermiddag. Politiet er svært tilbakeholden med opplysninger, men kan opplyse at de siktede er 40, 31 og 24 år gamle, melder Aftonbladet. Politiet vil heller ikke si noe om når eller hvor de tre siktede ble pågrepet.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Vi har i hele dag sagt at dette er et lovbrudd som sannsynligvis har flere gjerningsmenn involvert, sier han.

- Kartlagt av politiet
Ifølge kilder som Dagens Nyheter har vært i kontakt med, skal to av de siktede inngå i et kriminelt miljø som har blitt kartlagt av politiet. Politiet vil heller ikke ut med opplysninger om de siktede er fra Göteborg.

- Det er en av de tingene vi holder på inntil videre. Men vi regner med å kunne slippe ut mer informasjon i løpet av onsdag, sier spaningssjef ved politiet i Göteborg, Sven Ahlbin, til Dagens nyheter.

Sperret av sentrum
Store deler av Göteborg sentrum ble sperret av etter ranet fordi ranerne hadde plassert ut vesker som de hevdet inneholdt bomber. Hensikten var å hindre politiet i å rykke ut.

I tillegg hadde ranerne etterlatt seg brennende biler utenfor postterminalen.

I ettertid viser det seg at ingen av veskene inneholdt sprengstoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.