RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre siktet for uaktsomt drap etter gruvebrannen

Pårørende utenfor den ulykkesrammede gruva i Tyrkia.
Pårørende utenfor den ulykkesrammede gruva i Tyrkia. Foto: Osman Orsal (Reuters)
Sist oppdatert:
Tre personer er siktet for uaktsomt drap etter gruvebrannen i Tyrkia, opplyser påtalemyndigheten.

Tyrkisk politi pågrep søndag 25 personer etter gruveulykken i byen Soma. En av dem var direktør i selskapet som driver gruva, melder tyrkiske medier.

301 gruvearbeidere omkom i brannen, som brøt ut da flere hundre gruvearbeidere befant seg 2 kilometer under bakken. Brannen startet trolig på grunn av en feil i det elektriske anlegget i gruva.

De mange pågrepne er mistenkt for forsømmelser som kan ha bidratt til ulykken. Søndag kveld ble det klart at en domstol hadde løslatt 22 av dem, mens tre fortsatt var mistenkt «for å ha forårsaket en rekke dødsfall».

En av de pågrepne var Amin Celik, som er sjef for gruveselskapet Soma Komur. Selskapet har så langt avvist alle anklager om at sikkerheten i gruva var for dårlig. Det er ikke kjent om han er blant dem som er siktet for uaktsomt drap.

– Vi har alle jobbet veldig hardt. Jeg har ikke sett en slik ulykke på 20 år, sa Celik fredag.

Også arbeidsdepartementet i landet nekter for å ha noen skyld i ulykken, og det påstår at gruva hadde blitt inspisert hver sjette måned.

Flere titalls etterforskere og statsadvokater jobber nå med å etterforske det som er den verste gruveulykken i landets historie.

Redningsaksjonen i gruva ble avsluttet lørdag etter at likene av de to siste savnede gruvearbeiderne ble hentet opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere