RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trebarnsfar siktet for ti voldtekter

Sist oppdatert:
Svensk politi klarte ikke å fakke voldtektsmannen til tross for at han ble dømt for voldtekt i Norge.

En svensk familiefar (46) er pågrepet og mistenkt for å være en serievoldtektsmann som har spredd skrekk i Göteborg-området de siste 14 årene.

Voldtektene startet julaften 1994 da en kvinne i Göteborg ble overfalt og voldtatt hjemme på sitt soverom av en maskert mann. Frem til 1999 ble ytterligere åtte kvinner utsatt for lignende voldtekter. Politiet fant raskt ut at det var et mønster og mistenkte at det var den samme gjerningspersonen som sto bak alle voldtektene.

Til tross for omfattende etterforskning og tre etterlysninger på TV-programmet «Etterlyst», klarte ikke svensk politi å oppklare saken.

Dømt i Norge
Voldtektene opphørte plutselig i 1999, og samme året ble 46-åringen dømt til rettspsykiatrisk behandling for andre lovbrudd, skriver Aftonbladet.

Etter at han slapp ut ble 46-åringen pågrepet i Norge og ble dømt for voldtekt, trusler og narkotikaforbrytelser i Oslo tingrett i 2003, skriver Göteborg-Posten.

Men svenske politimyndigheter klarte likevel ikke å koble mannen, som ble dømt i Norge, til serien med voldtekter som var blitt begått i Göteborg.

Fortsatte i 2005
I 2005, bare ett år etter at han slapp ut av fengsel, fortsatte voldtektene i Göteborg-området hvor to kvinner ble overfalt og voldtatt i sine hjem. Politiet fikk mistanke om at det var den samme personen som sto bak disse voldtektene.

46-åringen ble pågrepet tirsdag kveld mistenkt for å ha begått ti voldtekter og ett voldtektsforsøk i perioden fra 1994 til 2005.

På det nåværende tidspunktet soner 46-åringen en fengselsstraff for narkotikaforbrytelser i Borås, og politiet lyktes med å koble ham opp mot voldtektene etter å ha sjekket opp mannens DNA mot DNA-spor fra tidligere åsteder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere