RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tredobler antall soldater

Sist oppdatert:
Tross FN-vedtaket fortsetter israelske stridsvogner, soldater og pansrede kjøretøy å strømme inn i Libanon.

Sjefen for den israelske hæren, Dan Halutz, sier lørdag at tallet på soldater i Libanon vil bli tredoblet, og at hæren vil fortsette kampen på alle fronter til en våpenhvile er på plass. Ifølge AP sier han at Israels offensiv kan stå på en uke til, og at israelske soldater vil bli stående i Libanon til en FN-styrke er på plass.

FNs Sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon som ber om full stans i volden mellom Israel og Hizbollah, men israelske myndigheter har uttalt at de vil fortsette sine militæroperasjoner minst til søndag.

Den israelske statsministeren Ehud Olmert uttrykte sent fredag sin støtte til resolusjonen, men den israelske regjeringen vil vurdere den først søndag. Den libanesiske regjeringen behandler resolusjonen allerede lørdag. Det er fremdeles usikkert når krigshandlingene faktisk vil stanse. Mer enn 800 mennesker har blitt drept i Libanon og Israel den siste måneden, melder AP.

15.000 FN-soldater
Den nye FN-resolusjonen legger til rette for at 15.000 fredsbevarende soldater skal gå inn i Libanon for å hjelpe libanesiske styrker med å kontrollere de sørlige delene av landet. Israel okkuperer for øyeblikket disse områdene.

Israelsk militærutstyr og personell fortsatte lørdag å strømme over grensen til Libanon, og det ble gjennomført luftangrep i en rekke libanesiske byer. Målet er å skade Hizbollahgeriljaen ytterligere før en eventuell våpenhvile trer i kraft.

Israelske styrker møtte sterk motstand på vei mot Litanielva, 30 kilometer nord for grensen til Israel. Ifølge israelske militærkorrespondenter skal omkring 30 Hizbollahkrigere ha blitt drept. Flere israelske soldater skal også ha blitt skadd eller ha mistet livet.

Fortsetter offensiv
Bakkestyrkene fikk støtte av fly, artilleri og raketter fra skip langs Middelhavskysten.

- Israelske myndigheter sier den utvidede offensiven Olmert ga ordre om fredag vil fortsette tross FN-resolusjonen. Aksjonen vil vare minst til søndag, da Olmert skal bringe resolusjonen inn for diskusjon i regjeringen, sier Gideon Meir i det israelske utenriksdepartementet til AP.

Han la til at Olmert vil oppfordre regjeringen til å godkjenne resolusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere