Gå til sidens hovedinnhold

- Trenger et mirakel for å løse Madeleine-saken

Det portugisiske politiet innrømmer at de står på bar bakke.

Et halvt år etter at Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz, innrømmer politiet at de ikke har noen konkrete bevis på hva som kan ha skjedd med jenta, opplyser en politikilde til den portugisiske avisen 24 Horas.

I tillegg krever statsanklageren mer bevis før han tillater portugisiske etterforskere til å avholde flere avhør av Kate og Gerry McCann, melder Daily Mail.

- På det nåværende tidspunktet blir alt bevismaterialet som ble samlet inn av det originale etterforskningsteamet evaluert på nytt. Men vi avventer resultater fra Birmingham som kan revolusjonere etterforskningen, enten ved å styrke mistanken mot McCann-ekteparet eller lede oss inn på et nytt spor, sier kilden til avisen.

Vendepunkt
Den tidligere politietterforskeren Mark Williams-Thomas har ledet en rekke pedofilisaker i Storbritannia. Han sier til Sky News at etterforskningen i Madeleine-saken er kommet til et viktig vendepunkt.

- Nå er det på tide å ta en avgjørelse angående den pågående etterforskningen som fokuserer på Kate og Gerry McCann. Enten må de sikte dem, ellers så må de droppe statusen som formelt mistenkte og fremme en alternativ sak, sier han til Sky News.

Den nye sjefetterforskeren Paulo Rebelo, som tok over jobben etter at den forrige sjefen som ble avskjediget for tre uker siden, får mye skryt av Williams-Thomas.

- Han er proaktiv og det virker som at han gjør alle de rette tingene. Han skulle ha vært involvert helt fra starten, sier han.

- Fant kidnappet jente
Kate og Gerry McCann har leid inn et spansk etterforskningsteam for å følge opp diverse spor i saken. Mandag ble det kjent at disse privatetterforskerne hadde funnet en annen kidnappet jente i fjellene i Marokko. Anonyme kilder tilknyttet det spanske etterforskningsselskapet sa at de hadde varslet Interpol.

- Jeg ser at den britiske pressen skriver at vi har blitt kontaktet av McCanns privatdetektiver. Dette stemmer ikke. Interpol har ikke mottatt noen henvendelser, sier Rachel Billington, presseansvarlig i Interpol, til Nettavisen.

- Interpol i Spania har heller ikke blitt kontaktet. Jeg går ut fra at marokkansk politi styrer operasjonen, dersom opplysningene stemmer, legger hun til.

Les også: Søkte etter Maddie - fant kidnappet jente

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her