RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trio vil stoppe USA

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Bolivia, Cuba og Venezuela har inngått en trilateral handelsavtale som skal demme opp for amerikansk innflytelse i Latin-Amerika.

Handelsavtalen ble underskrevet i Cuba av Bolivias president Evo Morales, Hugo Chavez fra Venezuela og verten Fidel Castro. Alle presidentene står til venstre på det politiske spekteret.

Det såkalte Bolivarianske initiativet for de amerikanske landene ble ført i pennen av Cuba og Venezuela. Morales bestemte seg for å kaste seg på etter at han ble valgt i desember.

Målet for avtalen er å minke eller fjerne tollavgifter mellom de tre landene. Utover dette er avtalen vesentlig annerledes enn vanlige handelsavtaler, sier BBC-korrespondent Stephen Gibbs.

Deltagerne vil for eksempel jobbe for å utrydde analfabetisme og øke sysselsettingen. I tillegg har Cuba lovet gratis øyebehandling til bolivianere som ellers ikke ville fått råd til det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere