RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trippeldrapsmann slippes ut på prøve

Sist oppdatert:
Juha - eller Nikita Joakim - er snart fri til å reise hvor han vil.

Trippeldrapsmannen Nikita Joakim Foughantine, tidligere Juha Valjakkala, ble mandag prøveløslatt fra fengsel, melder TV4 nyheterna.se.

Finske Juha har vært Sveriges mest kjente og fryktede drapsmann, og når han nå slippes ut på prøve er det under overvåking. Frem til juli, da slippes han fri uten vilkår. Da kan han også reise hvor han vil i verden, unntatt Sverige.

Benådet
Juha ble benådet i Helsingfors hovrätt i desember, til store protester fra mange i Sverige som mente at han ville være til fare for samfunnet. Dagens løslatelse har også skapt store overskrifter i svenske medier.

Det ble den gang bestemt at han skulle slippes ut 1. juli, men den finske Brottspåföljdsverket har bestemt å slippe Juha ut på prøve allerede nå.

(Saken fortsetter nedenfor)

Drepte tre i Sverige
Natt til 3. juli 1988 drepte Juha tre personer på en kirkegård i småbyen Åmsele i Västerbotten i Sverige. Stein Nilsson og hans 15-årige sønn var på jakt etter en stjålet sykkel, da de traff på Valjakkala.

Mora Ewa Nilsson ble drept da hun gikk ut for å lete etter mannen og sønnen. Ofrene ble funnet neste dag, alle skutt på kloss hold med en hagle. En store politistyrker ble satt inn i jakten på Juha og hans daværende kjæresten over hele Norden i en uke før de ble pågrepet på et tog i Danmark.

I februar 1989 ble Juha dømt til livsvarig fengsel og utvisning fra Sverige for mordet. Etter noen måneder ble han overflyttet til et finsk fengsel, der han har sittet til han ble sluppet ut i dag.

Juha har ved flere anledninger forsøkt å rømme fra fengsel, og politiet har satt i gang store aksjoner for å finne han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere