RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trippeldrapsmannen henrettet

Sist oppdatert:
Den dødsdømte 61-åringen Donald Beardslee ble onsdag morgen norsk tid henrettet med gift. Henrettelsen er den første i California på tre år.

Bare timer etter at California-guvernør Arnold Schwarzenegger avviste benådningsappellen, og omtalte drapene som «uhyggelige og meningsløse», ga sjefen for San Quentin-fengselet ordren om at henrettelsen skulle gjennomføres, melder nyhetsbyrået Reuters.

Henrettelsen er den første i California på tre år.

Henrettet med gift
Beardslee ble bundet fast til et bord, og fikk deretter en sprøyte med dødelige kjemikalier rett i blodet. Beardslee døde onsdag morgen, klokken 09.29 norsk tid.

Beardslee ble i 1984 dømt til døden for å ha drept to kvinner, 19 år gamle Stacey Benjamin og 23 år gamle Patty Geddling som hevn for at de snøt ham etter en narkotikahandel.

Fire slektninger av de to drapsofrene var til stede under henrettelsen, mens Beardslees familie var fraværende.

Schwarzenegger avslo appell
Beardslee ble dømt for drap på en ung kvinne allerede i 1969, og var ute på prøve da han begikk dobbeltdrapet i 1981. Han tilstod drapene, og ble dømt til døden i 1984.

- Statlige og føderale domstoler har bekreftet dødsdommen, og ingenting i hans appell eller andre forhold i saken har overbevist meg om at han ikke skjønte alvoret av sine handlinger, eller at disse drapene var fryktelige, sa Schwarzenegger tirsdag i en uttalelse.

Beardslees advokater har hevdet at mannen var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og appellerte til Schwarzenegger om å gjøre dommen om til livsvarig fengsel.

639 dødsdømte fanger
California, som er USAs mest folkerike stat, har flest dødsdømte i USA og kanskje i hele verden, men dødsstraffen blir sjelden gjennomført. Lange appellrunder gjør at det ofte går 15-20 år før dødsdommen blir avsagt og til den blir gjennomført.

Beardslee er den ellevte fangen som er henrettet etter at California gjeninnførte dødsstraffen i 1978. Til sammen sitter nå 639 fanger i californiske fengsler og venter på dødsstraffen. Texas har 455 dødsdømte fanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere