*Nettavisen* Nyheter.

Trodde du «Tuva» var ille ...?

Ekstremvær har ført til at hundretusener med kinesere har ventet på toget i en uke.

Store deler av Kina har blitt rammet av uvær de to siste ukene. Flere eksperter mener det er det verste uværet på 50 år. Transportsystemer i mange provinser er paralysert, og 80 millioner mennesker har blitt berørt av uværet.

Motorveier og toglinjer er blokkert flere steder i landet på grunn av kraftig snøfall. Dette skjer samtidig som at kinesiske pendlere skal hjem for å feire nyttår neste uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Frykter energikrise
Flere titalls mennesker har mistet livet, og mye av jordbruket i Kina er blitt ødelagt av uværet.

Mange millioner står fortsatt uten strøm, og presidenten frykter at landet står overfor en energikrise. Han oppfordrer gruvearbeiderne til å droppe nyttårsfeiringen for å skaffe nok kull til befolkningen.

- Kriseområdene trenger kull, og kraftverkene trenger kull, sa president Hu Jintao til gruvearbeidere tidligere denne uken, melder nyhetsbyrået Xinhua.

(Artikkelen fortsetter under).

213770

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Strandet på togstasjonen
I byen Guangzhou har flere hundretusener kinesere vært strandet på togstasjonen denne uken. De fleste av dem er fattige pendlere. Fredag har togene begynte å gå igjen, men likevel er det titusener av passasjerer som forblir strandet på stasjonen.

- Været er fortsatt svært dårlig. Så fort jeg kommer meg på toget, er det ingen som vet hvor lenge jeg kommer til å bli værende der. Det kan være at vi blir strandet ytterligere tre eller fire dager, sier togpassasjer Cheng Xia (28), melder BBC.

Det er fortsatt meldt snøvær de kommende dagene, og myndighetene oppfordrer kineserne til ikke å reise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag